Piknik Rodzinny z okazji Dnia Dziecka – 27.05.2018 r., Mszana Dolna

Zapraszamy do zapoznania się z relacją z kolejnego Pikniku Rodzinnego.

W dniu 27 maja 2018 r. odbył się kolejny Piknik Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Impreza miała miejsce w Parku Miejskim w Mszanie Dolnej i zgromadziła rzesze mieszkańców i turystów. Na dzieci czekało wiele atrakcji: tyrolka, dmuchane skakańce, trampolina, ścianka wspinaczkowa, malowanie twarzy, gokarty i konie mechaniczne, skręcanie baloników oraz konkursy i gry przyprowadzane przez wolontariuszy ZSTI. Na Pikniku wspólne stoisko miało też Stowarzyszenie Piękna Ziemia Gorczańska i Stowarzyszenie „Lubogoszcz”. Podczas imprezy przedstawiciele obu organizacji informowali o realizacji dwóch wspólnie realizowanych inicjatyw lokalnych – inicjatywie lokalnej pt. „Zakup urządzeń do testowania nowych usług na obszarze LGD”  oraz o inicjatywie lokalnej „Gastro Lubogoszcz”. Mieszkańcy, którzy odwiedzili nasze stoisko mogli uzyskać informacje na temat realizowanych projektów, warunków wypożyczania sprzętów i urządzeń zakupionych lub planowanych do zakupu przez obydwa Stowarzyszenia. Kilka osób zgłosiło chęć wypożyczenia gofrownicy zakupionej przez Stowarzyszenie „LUBOGOSZCZ” w ramach realizowanego zadania „Gastro Lubogoszcz”. Dzieci natomiast, miały okazję pojeździć na gokartach i konikach oraz zrobić sobie zdjęcie ze świnką PEPE i psem MARSHALLEM – urządzenia i stroje zakupione zostały przez Stowarzyszenie Piękna Ziemia Gorczańska w ramach inicjatywy lokalnej pt. „Zakup urządzeń do testowania nowych usług na obszarze LGD”.

Wszystkich zainteresowanych wypożyczeniem profesjonalnej gofrownicy oraz kolejnych urządzeń zakupywanych przez nasze stowarzyszenie „LUBOGOSZCZ”, jak również wypożyczeniem urządzeń rekreacyjnych (koników i gokartów, strojów: świnki PEPE i psa MARSHALL’A) zapraszamy do biura LGD Stowarzyszenie Piękna Ziemia Gorczańska, ul. Orkana 1, Mszana Dolna, tel. 182676238.  Już wkrótce, na naszej stronie www.stowarzyszenielubogoszcz.pl oraz stronie Partnera projektu www.lgd.mszana.pl będzie można się zapoznać z ofertą i cennikiem wypożyczenia sprzętu gastronomicznego i urządzeń rekreacyjnych zakupionych w ramach obydwu inicjatyw.

Inicjatywa lokalna  w obszarze ekonomii społecznej pt. „Gastro Lubogoszcz” współfinansowana jest ze środków przekazanych przez Operatora Programu Grantowego tj. Fundację Miejsc i Ludzi Aktywnych (MILA) w ramach projektu „Małopolski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej – Subregion Sądecki” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.